Rainman

Rainman watermaker

Rainman watermakers vormen een compact systeem dat is ontworpen om drinkwater van zeewater te maken. Het bedrijf is bekend geworden met zijn draagbare watermakers die nu ook als compacte inbouwversie leverbaar zijn. Rainman gebruikt hoogwaardige componenten zoals de hogedrukpomp van General Pumps, en membranen van Filmtec. De versie met een benzinemotor loppt op de bekende en betrouwbare Honda en de hogedru kranen en manometers zijn van NOSHOK. Alle verbruiksartikelen (zoals filters) zijn merkonafhankelijk en kunnen overal ter wereld worden gekocht.

TWEE COMPONENTEN - ÉÉN WATERMAKER

Het systeem bestaat uit een drukvoorzieningseenheid (PSU) en een omgekeerde osmose-eenheid (RO). Beide delen zijn vereist om een complete watermaker te maken. De PSU zuigt het zeewater op, filtert het sediment uit en brengt het systeem op hoge druk, RO-eenheid maakt van het zeewater drinkwater. Ongeveer 20% van het opgepompte zeewater wordt omgezet tot drinkwater, de overige 80% gaat overboord en spoelt het zout mee weg. Er zijn verschillende PSU en RO-mogelijkheden om uit te kiezen.

RAINMAN AC (ELECTRIC) WATER MAKER

Het AC-systeem is verreweg de populairste Rainman watermaker. Het is een heel eenvoudig en zeer betrouwbaar systeem dat tot 140 liter drinkwater per uur kan maken.

Dit systeem kan zowel draagbaar en als met installatiepakket geleverd worden en is verkrijgbaar in 230 VAC 50 Hz en 110VAC 60Hz.

RAINMAN 12 VOLT DC WATER MAKER

Het 12VDC-systeem is de watermaker die de minste energie verbruikt. Het is een heel eenvoudig en betrouwbaar systeem dat tot 34 liter drinkwater per uur kan maken. Net als de AC-watermaker is deze watermaker zowel als portable als met een inbouwkit verkrijgbaar. Het Rainman 12VDC-systeem is een geweldige optie als er geen omvormer met voldoende capaciteit beschikbaar is, of u een alternatief zoekt voor een watermaker met een energieterugwinnings-systeem.

RAINMAN PETROL (GASOLINE) WATER MAKER

De originele Rainman watermaker is 2014 uitgebracht en werd door een benzinemotor aangedreven. De reactie van zowel de industrie als gebruikers was: “Waarom dacht men niet eerder aan een draagbare watermaker zonder gebruik te maken van elektriciteit?”

Dit systeem vereist geen externe stroombron, en is ideaal als u geen generator hebt.
U bent niet afhankelijk van extern vermogen. Dit geeft maximale flexibiliteit om aan boord te gebruiken, uit te lenen of te huren, of het gebruiken in noodsituaties. Ook voor deze PSU zijn meerdere RO-eenheden met diverse opbrengsten verkrijgbaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie over prijzen en verhuurmogelijkheden of een offerte.

Voordelen van een Rainman watermaker

Veelzijdig
Een Rainman kunt u gemakkelijk meenemen naar een andere boot of gebruiken op afgelegen plaatsen waar ook ter wereld. Neem uw Rainman mee als u van boot verandert.

Betrouwbaar
Door samenwerking met de beste leveranciers hebben Rainman watervermakers een zeer hoge kwaliteit en hierdoor is de betrouwbaarheid en de levensduur van uw investering gewaarborgd.

Levensduurkosten (life cycle cost)
Met bescheiden initiële investering en componenten die zijn ontworpen voor duurzaamheid en eenvoudig onderhoud, worden de totale levenscycluskosten van een Rianman watermaker tot een minimum beperkt.

Wereldwijde ondersteuning
Een wereldwijd netwerk van meer dan zestig dealers is aanwezig om ervoor te zorgen dat u ondersteuning hebt tot in de verre uithoeken van de wereld. Verbruiksartikelen, zoals filters, zijn standaard en gemakkelijk te verkrijgen.

Onze andere diensten

Zeevaart

Binnenvaart

Watersport

Mobiele watermakers

Adres

Meteorenstraat 133B
1223 ES Hilversum